Surface design i Bogense Kirke


Designopgaver, Stedsspecifik kunst

Ny grøn Messehagel, samt skitseprojekt til antependium, knæfald

Middelalder kirken er smukt beliggende på kanten af vandet, og derfor har søfart og fiskeri har haft betydning for byen. Havets overflade Kirkens inventar møder hinanden i motivet. Cirklen virker som fikspunkt i rummet og flere  detaljer træder frem, når det ses tættere på med reference til b.la. gulvet i kirkerummet. Den grønne messehagel er den som bruges mest i kirkeåret. Farven symboliserer håb og vækst, og i denne udgave er foret orange, som en hilsen til det vævede altertæppe.

Med respekt for de historiske rum fra 1200-1400 tallet, de nuværende brugere og det eksisterende inventar, har jeg skitseret, foreslået farver og nye overflader, så alter området fremstår mere visuelt samlet.
Antependiet bliver beklædt med tynde skiver af skifer, som refererer til de monumentale sten, der er i kirken. Knæfaldet betrækkes med dyb rødbrunt skind, som fremhæver det vævede kor-tæppes varme orange farvetone. Gelænder og detaljer males i en dyb grålig nuance. Jeg forsøger at samkøre farver og materialer, så rummet i højere grad appelerer til fordybelse og tilstedeværelse, uden at det mister sin styrke.

KUNDE Bogense Kirke
YDELSER Grøn messehagel skitseforslag og materialer, skitser til ny beklædning af antependium knæfald og farvesætning af rækværk
BRODERI udført af Selskabet for Kirkelig Kunst
ÅR 2019