Bindingsværk patchwork / Akustik


Designopgaver, Stedsspecifik kunst

Bindingsværkspatchwork

Kunstnerisk udsmykning der dæmper lyden

På mange arbejdspladser er lyden en udfordring hvad enten man sidder i storrumskontorer, eller i mindre rum, hvor lyden kastes rundt mellem skråvægge og overflader.

Domhuset i Hobro er en fredet bygning, som nu anvendes til kontorer. Den er efter restaurering udnyttet fra kælder til kvist. Særlig oppe under taget har man haft brug for lyddæmpning, da kantine og kontorer ligger tæt forbundet. Bygningens materialer såsom mursten, granit, marmor, egetræ, messing og smedejern, danner grund for 16 farver der er sat i kontorerne.

Jeg valgt at udbygge farvekonceptet med farver fra saft af mos, kål, eg og bark. Det giver gule, rosa, brune, og blålige nuancer, som svinger i varme og kolde toner og lapper over hinanden. Motiverne er inspireret af bindingsværket, skorstenen, og gulvet i Hallen. Absorbenterne er placeret i passagen mellem kontorer og frokostrum. Dér hvor man er på vej til kopimaskinen eller mødet kan man nu også få sig en farveoplevelse i brudte bindingsværksfelter og en illusion om en horisont.

KUNDE Bygningsstyrelsen / Kriminalforsorgen Hobro
YDELSER Kunstnerisk udsmykning / design med lyddæmpende effekt
ÅR 2016
LINK vores.kunst.dk