Bæredygtigt design / Undervisning


Designopgaver

Undervisning i bæredygtigt design

Bogen ” bæredygtighed i designprocessen- metode og materialelære i mode og tekstilundervisningen” skrev jeg i 2010, som et designfagligt udviklingsprojekt  for Designskolen Kolding. Den er en status over hensigter, metoder og værktøjer, der ligger til grund for at arbejde med bæredygtig mode og tekstildesign i et læringsmiljø.

Jeg har undervist i bæredygtighed og materialelære for mode og tekstil i en årrække. Her har jeg medvirket til at udvikle en række værktøjer, som gør det lettere at forstå og adskille de komplekse forhold, der er i bæredygtig tankegang. Bogen beskriver hvordan vi gennemgår produkter i hele værdikæden, laver virksomhedssaarbejder og sammenligner løsningsmuligheder. De studerende anvender metoder som deltagerobservation, etnografisk interview, personas, associationsøvelser, og brugerrejser, og foretager relationelle analyser af materialer og deres egnethed. På billederne ses studerende, der vurderer og sammenligner tekstilernes sensoriske kvalitet.

Læs videre her link

Jeg afholder workshops for virksomheder og organisationer indenfor Idéudvikling, Storytelling, Bæredygtige designmetoder og laver oplæg om materialetendenser og interesserer mig for at skabe bedre arbejdsmiljø gennem design. Kontakt mig, hvis du vil vide mere.

KUNDE Designskolen Kolding og Vækstforum/Region Syddanmark
YDELSER Forfatterskab, Dokumentation, Illustration,
ÅR 2010
LINK Bæredygtighed i designprocessen