Regnbueinterferens / Akustik


Designopgaver, Stedsspecifik kunst

ringsted_akustikplan

Regnbueinterferens

Kunstnerisk udsmykning med akustisk effekt

“Vi håber at dit kunstneriske bidrag kan tilføre kontoret liv og variation, det må ikke provokere og iøvrigt er vi ikke vilde med pink” var ordene fra brugerne i storrumskontoret, som er formet i et bueslag, ca 40 meter fra en ende til den anden. Løsningen fokuserer på lys, farve og et motiv, som kan varieres i det uendelige.

Regnbuen er ét optisk fænomen, som ser forskellig ud fra den ene side til den anden. Man opdager hele tiden nye nuancer. Regnbuen symboliserer her mangfoldighed og er et poetisk bidrag til værket hos Kriminalforsorgen i Ringsted, som består af 28 lyd absorberende paneler.

De smalle paneler sat op i farvefamilier som udover at være dekorative, giver illusioner om lys, og dæmper støjniveauet.
samlet_28panelerUdsmykningen understreger det arkitektoniske særkende; den krumme væg og de smalle lys skakter. Min ambition var, at det skulle det være en samlende farveoplevelse langs storrumskontorets væg, uden lave visuel larm.
Panelerne er ophængt i farvegrupperinger, som skaber “kontakt” til det nødvendige kontorinventar, som fx post-it lapper, arkivmapper, eller en medarbejders striktrøje.

 

KUNDE Bygningsstyrelsen / Kriminalforsorgen Ringsted
YDELSER Kunstnerisk udsmykning / design med lyddæmpende effekt
ÅR 2016
LINK vores.kunst.dk