Surface design i Bogense Kirke


rum, tekstildesign, udsmykning

Messehagel, antependium, knæfald / skitseprojekt – igangværende

Med respekt for rummene, de nuværende brugere og det eksisterende inventar, har den historiske bygning fra 1200-1400-tallet i mine skitser fået et mere visuelt samlende udtryk omkring alteret. Antependiet bliver beklædt med tynde skiver af skifer, som refererer til de monumentale sten, der er i kirken. Knæfaldet betrækkes med dyb rødbrunt skind, som fremhæver det vævede kor-tæppes varme orange farvetone. Gelænder og detaljer males i en dyb grålig nuance. Ved at indføre nutidige materialer og deres taktilitet er det min intention, at rummet i højere grad appelerer til fordybelse og tilstedeværelse.

Yderligere bestod skitse-arbejdet i at finde motiv til messehagel, tekstil og farver, som er skabt til stedet og kirkeåret. Middelalder kirken er smukt beliggende på kanten af vandet, og for byen har søfart og fiskeri har haft væsentlig betydning. Temaet spiller ind i det nye messehagelmotiv og tekstilernes kvalitet. Skinnende silke, reflekterende guldtråde og hør mødes i forskellige broderiteknikker på et klæde af uld.
Idéen om at motivet skulle være en slags form i opløsning, samtidig være et fixpunkt- giver brugeren mulighed for at opleve flere detaljer i tekstilet, når de går til alters, ed når de ser det på afstand:Ses det tæt på, stikker små fiskelignende figurer ud fra stoffets bund, og på afstand- en cirkel med et broderede “spor” der mødes i en kors form.

  >