Integreret Venlighed / Integreret Kunst


koncept, rum, udsmykning

Hvordan ser 17 meter lang venlighed ud?

  • krim_i
  • krim_n
  • krim_l
  • krim_b
  • krim_e
  • krim-m
  • krim_h
  • skitser

Kriminalforsorgen Kolding er blevet udvidet med en ny etage. Her har jeg bidraget med udsmykningen af de nye arealer, som bl.a. omfatter institutionens samtalerum og kantine.
Diskretion og venlighed har været nøgleord for udsmykningen, som skaber rammen om samtalerum.

“Brugerne har brug for et positivt og imødekommende løft, når de samtaler med Kriminalforsorgen om at finde nye retninger for at komme ud af kriminalitet”, blev der sagt, mens støv og murbrokker fyldte førstesalen i det gamle domhus i Kolding.

Da jeg ved opgavepræsentationen fik fortalt om rummenes anvendelse, hæftede jeg mig især ved, at rummene gerne skulle fremstå imødekommende og indbyde til tanker om nye retninger og perspektiver på livet. Ideen er mønstre, som kan tilføre rummene en venlig stemning og på den måde medvirke til, at den enkelte får øje på nye muligheder.

Motivet tager afsæt i den tidligere akustiske udsmykning på 2. sal, som ligeledes er lavet af mig. Det kan ses fra 2 sider, idet værket er integreret i skillevæggenes vinduer.
Udsmykningen er semitransparent, så både kunst- og dagslys kan passere. Motivet og farver varierer fra rum til rum, og danner tætte og åbne figurer.
Et bud på integreret venlighed.

 

KUNDE Bygningsstyrelsen / Kriminalforsorgen Kolding
YDELSER Kunstnerisk udsmykning / Implementering / KUNSTNEREN SOM ENTREPRENEUR
ÅR 2018
LINK vores.kunst.dk