Lysfangere / installation


rum, udsmykning

Lysfangere er en udsmykning lavet i 2019 i forbindelse med renovering af en kontorfløj Kriminalforsorgen i Ringsted. Udsmykningen tager udgangspunkt i en tidligere akustisk dæmpende udsmykning “regnbueinterferens”, som jeg udførte i 2017, og som hænger i den tilstødende cirkelformede bygning.

Udfordringen var at skabe rumlig balance, fordi alle træmøbler er placeret i den ene side af rummet, og modsat er der fitnessudstyr og gangareal. I denne udsmykning er byggekomponenterne træ og plexiglas. Jeg har udnyttet kasseret kvalitets træ fra et snedkeri, som ville have brændt det. Det er skåret i tynde træ lameller, kombineret med forskellige transparente farvede skiver i varierende rytme, bredde og dybde. Materialerne i værket bidrager med et let, varmt udtryk og ser næsten redskabsagtige ud i måden de hænger på. 

Værket består af fire ribbede objekter, som fanger dagslyset, der vælter ind af de sydvendte vinduer. De hænger svævende ud fra bagvæggen og skaber mere eller mindre farvede skygger, som ornamenterer den hvide væg. 

Kontoret er en slags “flyvende arbejdsbase” for konsulenterne, som lander ved skrivebordene på forskellige tidspunkter. Udsmykningens ophængning og placering gør opmærksom på dagslysetslysets skiften og skaber modvægt til de mange forskellige materialer og planer i i kontorinventaret.

Udført for Bygningsstyrelsen / Kriminalforsorgen I Ringsted

  

værktitel Lysfangere
udført for BYGST & Kriminalforsorgen, Ringsted
projektnavn Kunstnerisk udsmykning af ombygning og etablering af storrumskontor
materiale Upcyclet egetræ og plexiglas
produktionsår 2019
mål 1 stk b161 x h50 x d5 cm / 2 stk b30x h135 x d3 cm / 1 stk b82 x h60 x d5 cm