Regnbueinterferens / Akustik


akustik, koncept, rum, udsmykning

ringsted_akustikplan

Regnbueinterferens

Kunstnerisk udsmykning med akustisk effekt

“Vi håber at dit kunstneriske bidrag kan tilføre kontoret liv og variation, det må ikke provokere og iøvrigt er vi ikke vilde med pink” var ordene fra brugerne i storrumskontoret, som er formet i et bueslag, ca 40 meter fra en ende til den anden. Løsningen fokuserer på lys, farve og et motiv, som kan varieres i det uendelige.

Regnbuen er ét optisk fænomen, som ser forskellig ud fra den ene side til den anden. Man opdager hele tiden nye nuancer. Regnbuen symboliserer mangfoldighed og er inspirationen til værket hos Kriminalforsorgen i Ringsted, som består af 28 lyd absorberende paneler.

De smalle paneler sat op i farvefamilier som udover at være dekorative og give en illusion om lys, også dæmper støjniveauet.
samlet_28panelerDet har været vigtigt for mig at finde frem til et udtryk, der understreger det arkitektoniske særkende; den krumme væg og de smalle lys skakter. Samtidig skulle det også gerne favne de mange synsindtryk i storrumskontoret, uden lave visuel larm.
Panelerne er ophængt i farvestillinger som visse steder tilfører rummet mere kolorit spiller op til det nødvendige kontorinventar, som fx post-it lapper, arkivmapper, eller en medarbejders striktrøje.

Der sneg sig faktisk lidt lyserød ind..

 

KUNDE Bygningsstyrelsen / Kriminalforsorgen Ringsted
YDELSER Kunstnerisk udsmykning / design med lyddæmpende effekt
ÅR 2016
LINK vores.kunst.dk